ROHTU  |  Galleria 5, Oulu  |  1. - 19.6.2022
Kuvia näyttelystä  |  exhibition views at Galleria 5, Oulu  |  Minna Rissanen – Rohtu – Oulun Taiteilijaseura (artoulu.fi)
Logo: Kimmo Heikkilä
Metsä - KAAKKO 22/23  |  Kouvolan taidemuseo Poikilo  |  3.2. - 24.4.2022
Metsän lukemattomat merkitykset
Teollisuuden rakennemuutos ja globalisaatio ovat muuttaneet suhdetta metsien teolliseen käyttöön. Ilmastonmuutos, metsien monimuotoisuuden säilyminen ja uhanalaisten metsälajien suojelu ovat nousseet tärkeiksi aiheiksi metsäteollisuuden tarpeiden ja sen tuottavuuden rinnalle. Metsäteollisuus on läsnä arjessamme, vähintään silloin kun luemme kirjaa, avaamme mehutölkin tai käymme vessassa.
Metsän voi nähdä erilaisista ajallisista perspektiiveistä. Miltä näyttää sen menneisyys, nykyisyys tai tulevaisuus? Metsää voi lähestyä maisemana, valtavana ekologisena systeeminä tai mikroskooppisista yksityiskohdista käsin.
Suomalainen muinaisusko eli metsässä. Pyhiä paikkoja löytyi lehdoista, puista, lähteistä. Metsän tärkeydestä kertovat siihen liittyvät lukuisat sanonnat. Monelle metsä on rauhoittumisen paikka. Stressitaso ja verenpaine laskevat, kun ilma on puhdasta ja katse lepää maisemassa. Se voi olla myös ilon ja lohdun paikka, jopa turva. Silti metsä voi olla myös vieras, pimeä, pelottava, synkkä ja läpitunkematon. Metsään voi eksyä.
Kouvolan taidemuseo Poikilo,  Lappeenrannan taidemuseo ja Kaakon Taide osallistuvat  Kymenlaakson metsäteollisuuden 150 -vuotisjuhlaan  järjestämällä metsäaiheiset näyttelyt Kouvolassa alkuvuonna 2022 ja Lappeenrannassa syksyllä 2023. Näyttelyt esittelevät laajasti ja monipuolisesti kaakkoissuomalaista visuaalista taidetta.

Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat:
Melitina Balabin, Mikko Haiko, Teemu Heikkinen, Olavi Heino, Sirpa Hannele Heinonen, Janette Holmström, Elsa Hulkkonen, Kaisu Häkkänen, Tuulia Iso-Tryykäri, Heta Kananen, Leena Karjalainen, Virpi Kemppainen, Arto Kettunen, Sirja Knaapi, Emma Lappalainen, Mari Leinonen, Jouko Lempinen, Mari Liimatainen, Sanna Majander, Veera Metso, Inka Nordlund, Maria Nuutinen, Jussi Nykänen, Hanna Peräkylä, Emma Peura, Eeva-Liisa Puhakka, Tiina Rajakallio, Irina Raski, Manja Riihelä ja Mikko Sakala, Minna Rissanen, Udi Salmiaitta, Ulla Sinkkonen, Irmeli Tarmo, Piipa Toivonen
Valinnat tehtiin kuraattoriryhmässä, johon kuuluivat kuraattori Toni Ledentsa, Lappeenrannan taidemuseon amanuenssi Mikko Pirinen, Kuopion taidemuseon johtaja Anna Vilkuna ja Kouvolan taidemuseon intendentti Mari Lehtosalo. 
(Lähde: Kouvolan taidemuseo Poikilo)
MANTU  |  valokuva ja täytetty riekko  |  Part of the Mantu series is on display in the Kouvola Art Museum Poikilo`s  forest-themed exhibition from 3 February to 24 April 2022.
Back to Top