Rohtu (pohjoissaame)  |  ryteikkö, tiheikkö
Pohjoinen, arktinen luonto ja kulttuuriympäristö heijastuvat minulle mielen tilana ja henkisenä kotina. Utsjoen alue ja Varangin niemimaa kiehtovat kuvallisesti ja vetävät puoleensa. Saamenmaan kulttuurinen moninaisuus, maiseman vaihtelevuus sekä vuodenaikojen muutokset ovat saaneet minut kiintymään ja kiinnittymään alueeseen. Ryteiköt, tiheiköt ja rantapusikot innoittavat kuvalliseen seikkailuun. Haavoittuva ja herkkä, mutta samanaikaisesti sitkeä ja luja pohjoinen luonto tarttuu kehooni. Tuulen taivuttamat, ankarissa olosuhteissa kasvavat pensastiheiköt piirtävät kaarevia viivoja kuin maastokartan muotoja tai kulkijan kämmeniin kaivertuneita elämänpolkuja. Ryteikkö koskettaa, raapii ihoa, työntää luotansa, ja samalla eksyttää sisäänsä, kätkien osaksi oksistoa. Paikannan itseäni, elän paikkaa, olemalla osa luontoa ja sen moninaisuutta. 
Melankolialla on juonne kuvastossani. Tarkastelen maisemaa ns. romanttisen katseen kautta, hieman surumielisenä ja kaihoisana. Romanttisella katseella tarkoitan rauhallista ja henkilökohtaista, henkistä suhdetta kokijan ja kohteen välillä. Maisemaa tarkastellessani huomaan katsovan itseäni. Maisema on kokemukseni ja kuvani.
Maisemaa lähestyn fenomenologisperäisestä humanistisesta maantieteestä käsin, jossa kohteena ovat muun muassa tunne, kokemukset ja paikkaan liittyvät merkitykset. 
Rohtu-sarjaan kuuluvia pigmenttivedoksia oli ensimmäistä kertaa esillä "Myötä" - Kouvolan taiteilijaseuran 10. juhlanäyttelyssä Taidemuseo Poikilossa Kouvolassa (2020). Teokset ja esillepano muuntuvat näyttelytilan mukaan. Työskentely sarjan parissa jatkuu.
Taidekeskus Itä | Roikka, Lappeenranta 11.3. - 1.4.2021
Galleria 5 | Oulun Taiteilijaseuran galleria 1. - 19.6.2022
Rohtu | Myötä - Kouvolan taiteilijaseuran näyttely | Kouvolan taidemuseo Poikilo | 2020
Rohtu | Taidekeskus Itä, Roikka - Lappeenranta 11.3. - 1.4.2021. Osa ripustusnäkymistä.
Back to Top